Valtuuston päätös kouluverkosta

Keskiviikkona, 28.10.2015, oli Lohjan valtuuston ylimääräinen kokous, jossa päätettiin kouluverkosta. Valtuusto istui myöhään ja valtuustossa pidettiin useita, pitkiäkin puheita. Valtuusto päätti säilyttää Pullin, Karstun, Lehmijärven ja Nummenkylän koulut. Se, mikä jäi harmittamaan oli, että Maksjoen koulun toiminta päätettiin lakkauttaa äänin 28-23.

Onko tässä jätetty huomiotta se seikka, että dominopalikka kaatuessaan kaataa seuraavankin? Maksjoen lakkautus aiheuttaa sen, että eskareille tarvitaan uudet tilat Rauhalan kouluun. Rauhalan kuntoisuusluokka on 38%.  Remontit siis odotettavissa Rauhalaan  ja Järnefeltin yläkoululle. Järnefeltille siis sen vuoksi, että yläkouluun tulee tehdä muutoksia, jotta saadaan 4-6kpl kotiluokkatiloja 5-6:lle yläkouluun, jossa ei ole tilaa.

Toisaalta Järnefeltin kuntoisuusluokka on 83%, mutta kuinka lähellä totuutta se on, onkin eri asia. Moni peräsi puheissaan tasa-arvoa. Onko tasa-arvoa se, että jossain päin kaupunkia 5-6 sjoittuvat yläkoululle? Pian se on varmaan käytäntö Lohjalla.

 

Kouluista äänestettiin tiukasti:

  • Pulli säilyy äänin 24-27,
  • Karstu 25-26,
  • Lehmijärvi 22-29 ja
  • Nummenkylä 25-26.
  • Rauhalan koulun viides- ja kuudesluokat siirretään yksimielisesti Järnefeltin kouluun 1.8.2018 alkaen.
  • Virkby skolan siirretään Källhagens skolaan 1.8.2017.

Valtuutetuilla oli pitkä ilta, mutta niin on ollut vanhemmillakin, jotka olivat paikanpäällä katsomassa. Yleisöä oli paljon, se oli hieno osoitus siitä, että asia oli tärkeä ja koski monia ihmisiä. Kouluverkon vaikuttajaraadilla tämä vuosi on ollut pitkä ja työntäyteinen, mutta kaikki tämä kannatti. Hyvää työtä kaikilta!

 

Kouluverkon vaikuttajaraadin seuraava kokous on 10.11 klo 17.30 ja kaupunginjohtaja Mika Sivula tulee keskustelemaan kanssamme päätöksestä ja toimenpiteistä. Tervetuloa kaikki mukaan!