Kiitos kokouksesta, Ojamon koulu!

20160908_172630

Kokoustimme torstaina, 8.9 Ojamon koululla pienellä porukalla. Kokous oli hyvin lämminhenkinen ja erittäin keskusteleva. Kiitos koululle ja Ojamon vanhemmille mukavasta kokouksesta ja ihanista tarjoiluista.

Koska meitä oli niukanlaisesti, ehdotin, että asialistaa pidetään keskustelun pohjana, mutta pidetään epämuodollisena. Kävimme lyhyesti läpi yksittäisiä kouluja ja niiden tilanteita.

Saimme myös hyvän tilannekatsauksen tulevista kouluhankkeista ja uusista mahdollisuuksista

Ojamonkin tilannetta on tutkailtu ja tutkimuksiakin tehdään.

Koulukyydeistä puhuimme kauan ja hartaasti. Raija Rönkä-Nieminen oli tehnyt meille todella hyvän ja kattavan esityksen kyytien suunnittelun kulusta, kuten viime syksynäkin. Uskomme, että kyydit alkavat sujumaan paremmin ja saadaan kaikille lapsille turvallinen koulumatka.

Vihtiläisten kanssa on käyty keskusteluja kyläkouluyhteistyöstä ja yhteistyöstä kouluverkon suhteen. Lotta kävi kesällä kutsuttuna kertomassa Lohjan koulvuerkon vaikuttajraadista ja sen toiminnasta ja tässä kokouksessa oli Pentti Saastamoinen vastavierailulla. Keskustelut jatkuvat vielä yhteistyön muodosta, mutta keskusteluyhteys on saatu auki. Vihtiläiset ovat viitanneet kyläfoorumissa kouluverkon vaikuttajaraadin kirjalliseen työhön.

 

Näen kokouksen osallistujamäärän romahtamisen ehkä ihan positiivisena signaalina. Aiemmin kokouksissa on osallistujamäärä vakiintunut 20-30 väliin ja nyt meitä oli yhdeksän. Ihan tosi. Joista neljä kaupungin puolelta (joista yksi kaupunginjohtaja) ja yksi vihdin vierailija. Siinä ei enää montaa raatilaista lisäksi ole.

Ehkä koulujen tilanne nähdään nyt niin hyvänä, että onko raadille enää tilausta? Se, jos mikä on positiivista. Toisaalta, proaktiivisuus on ihan hyvä asia.

 

Hyvää syksyä!

20160908_193319