Vaikuttajaraadin askelmerkit kevääseen

Lotta Paakkunainen kirjoittaa;

Omasta ja raadin puolesta haluan kiittään LOKOVAN kuulemistilaisuuden läsnäolijoita ja tilaisuuden järjestäjiä. Saimme paljon hienoa keskustelua aikaan, välillä kiivastakin. Omassa työryhmässä jouduin välillä muistuttamaan pysymään annetussa teemassa. Keskustelu on aina hyvästä, yksi jos toinenkin osapuoli saattaa löytää uusia näkökulmia, lähestymistapoja. Ehkä jopa uusia, upeita ideoita.

Koska otsikokseni oli valikoitunut ”askelmerkit kevääseen”, aloin miettiä jos jonkunlaisia askelkuvioita, mutta päädyin kuitenkin neljään asiaan, joita olen painottanut pidemmän aikaa, varsinkin viime syksyn ja tämän kevään aikana, nämä askeleet ovat auttaneet monessa muussakin yhteydessä.

Askel yksi on YHTEISTYÖ.

Odotan paljon yhteistyöltämme niin kaupungin kuin vanhempienkin kanssa. Tämä on yhteinen asia. Tämä ei koske vain sinun lasta, ei vain minun lapsiani. Tällä hetkellä tämä koskee 5521 lasta perheineen. Tämä koskee myös heidän lapsiaan. Tämä koskee koko kaupungin tulevaisuutta. Me emme voi katsoa vain vuoden päähän tai kymmenen vuoden päähän, vaan kauemmas. Tämä tehdään yhdessä kaupungin ja vanhempien kesken, yhteisymmärryksessä.

Toinen askel on FAKTAT.

”Musta tuntuu, että tämä on väärin” ”tämä numero näyttää hyvältä tuossa””tämä ei ole reilua”. Ei näin. Jokaiseen väittämään tulee pystyä esittämään kysymys – miksi? Jokaiseen MIKSI kysymykseen tulee voida esittää perusteet, todistetut faktat. HUHU ei ole fakta. Musta tuntuu ei ole fakta.

Kolmas askel on vaikeampi ottaa. MALTTI.

Kiivastuminen ja syyttely ei auta ketään. Se ei auta sinun kouluasi. Hengitetään syvään, mietitään, ainakin yritetään miettiä uudestaan ja jutellaan. Jos haluat osallistua, auttaa, ota yhteys omaan vanhempainyhdistykseesi, omaan yhteyshenkilöösi ja kysy, mitä voit tehdä. Kaikki saavat osallistua ja tehdä. Ota yhteys minuun.

Neljäs askel on MYÖNTEISYYS.

Positiivisella otteella saamme asioita hoidettua paremmin. Myönteisyys tässäkin asiassa pitää verenpaineesi kurissa, alhaisempana. Positiivinen palaute on aina hyvästä. Jokaisesta asiasta voi löytää myönteisen, edes sen ihan pienen hitusen, joka voi kääntää kaiken.