Tiedonanto vanhemmille 2/2015

Hyvät vanhemmat,

Kasvatus- ja opetuslautakunta (KOPLA) päätti 25.2.2015 kokouksessaan, ettei sadan oppilaan raja ole kriteeri, eikä sen perusteella suoraan tehdä johtopäätöksiä koulujen lakkauttamisesta. Lisäksi he päättivät, että tilakapasiteettitarkastelu tehdään opetusryhmäpohjalta eikä tilojen pinta-alojen perusteella. Peruskorjattujen ja uusien koulujen (MYK, Ojaniittu, Routionmäki) tilakapasiteetti otetaan täysimääräisesti käyttöön.

Ensisijaisesti huomioidaan, että kiinteistöjen kuntoa, terveyttä ja korjausvelkaa tarkastellaan. Koulurakennuksen tulee olla kunnossa ennen kuin siihen siirretään lisää oppilaita tai uusia toimintoja. Vuosikorjauksiin pitää varata rahaa, jatkuvasti. Korjausvelka on kurottava umpeen sivistystoimen käyttämien kiinteistöjen osalta.

Kiinteistömassan hallinnointi pitää olla pro-aktiivista, eikä reaktiivista –

sisäilmayllätyksiä ei enää haluta!

Vaikuttajaraadin eteneminen:

Kouluverkkotyön vaikuttajaraadin keskeisenä tavoitteena on palvelunkäyttäjien eli koululaisten tasapuolinen kohtelu, oppimisympäristön laatu, henkilökunnan hyvinvointi ja jaksaminen.

Seuraavaksi kokoamme tietoa koulukuljetuksista, koulujen tiloista ja kokoamme kannanotot.

Vaihtoehto 4:

Tehtävämme on myös tutkia kouluverkkoselvitystyötä realistisesti, psykologisten ja sosiaalisten näkökulmien kautta huomioiden sekä tarkistaen taloudelliset faktat.

Vaikuttajaraati tulee tekemään suosituksen kouluverkon kattavuuteen, kannattavuuteen ja säästökohteisiin eli ”vaihtoehto 4:n”.

Tiedotus ja kommunikointi:

Tiedottamisessa pidämme tiukan asiallista ja keskitettyä linjaa, jotta asiamme ei jää informaatiotulvan alle. Valitsemme ryhmästämme viestintävastaavan, jonka kautta kaikki viestintä ja kommentointi tapahtuu. Kommunikaatiossamme ei tunteilla eikä esitetä vastakkain asetteluja. Vastaamme faktoilla faktoihin. Tutkimme esitetyn materiaalin, kyseenalaistamme ja teemme uusia järkeviä ehdotuksia.

Vanhempia tiedotetaan säännöllisin väliajoin etenemisestä ja tulevassa olevista asioista, sähköpostitse, Wilmassa ja FB-ryhmien kautta sekä omassa blogissa osoitteessa https://kouluverkkovanhemmat.wordpress.com.

Tiedustelut ja yhteys kaupungin viranhaltijoihin, luottamushenkilöihin hoidetaan keskitetysti ja maltilla.

Koulujen henkilökunta on työsuhteessa kaupunkiin ja henkilökohtaisten mielipiteiden kysyminen saattaa asettaa heidät ikävään välikäteen.

Kokoukset ja aikataulu:

Ensimmäiset kokouksemme olivat Hyrsylän koululla ja Maksjoen koululla.

Seuraava kokouksemme on Pullin koululla, 10.3. Kokouspaikat tulevat olemaan kiertävänä, jotta kaikki tutustumme mahdollisimman moneen kouluun ja näemme verkon laajuuden. Joka kokous aloitetaan lyhyellä alustuksella koulusta.

Kokousaikataulumme linkitetään kaupungin kokouksiin.

Kaupungin palveluverkko- ja organisaatioryöryhmä kokoontuu:

19.3, 9.4, 30.4, 7.5, 28.5,

Koko kevään ajan tulee kokouksia, joissa kouluverkkoa käsitellään ja niistä tulemme tiedottamaan vanhempia.

Tehtävät:

· kouluverkkoselvitysvertailu edellinen vs nykyinen

· taulukot

· kyseenalaistus

· maaseutukaupunki

Työnjako:

Työryhmän tarkoitus ei ole toimia yksin ja salassa, vaan toimimme avoimesti. Jokainen vanhempi pääsee halutessaan vaikuttamaan ja tekemään. Työryhmän jäsen on linkki vanhempien ja ryhmän välillä.

Ota yhteys oman vanhempaintoimikuntasi yhteyshenkilöön ja kysy, mitä voit tehdä!

Kaikki saavat auttaa ja osallistua.

Työryhmän jäsen tiedottaa vanhempainyhdistyksiä ja –toimikuntia, ja päinvastoin, sekä jakaa tehtäviä myös vanhempien kesken.

Tehdään tämä yhdessä, perusteellisesti.

Asiantuntijaraati toivoo ja odottaa yhteistyöltämme paljon, niin kaupungin kuin vanhempienkin kanssa. Kouluverkkoselvitys koskee 5521 lasta.

Seuraava tiedonanto annetaan viimeistään maaliskuun lopussa.

Kouluverkon vaikuttajaraati

Lohjan lähidemokratia